Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/canakuco/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/canakuco/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/canakuco/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Akü bakımının püf noktaları | Can Akü Market
//Akü bakımının püf noktaları

Akü bakımının püf noktaları

Araç üreticileri, teknolojik gelişmelere paralel olarak artan müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, araçlardaki elektriksel donanımları gün geçtikçe arttırmaktadır.

Bu anlamda, ilk nesil akü olarak söyleyebileceğimiz “Starter Akü” Sulu Kurşun Asit aküler dışında, %100 elektrikli araçlara geçilmeden önceki nesil araçlarda kullanılan; “Start-Stop EFB ve Start-Stop AGM” akülerinde kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Uzun ömürlü ve sorunsuz kullanım için, araç kullanıcılarının dikkat etmesi gereken ilk nokta araca uygun akü seçiminin yapılmasıdır. Akü Kapasitesi (Ah) ve Marş Gücü (CCA) değerinin, araçtaki standart akünün değerlerinden küçük olmaması gerekmektedir. Ayrıca araç elektriksel donanımına uygun olan akünün de seçimi oldukça önemlidir. Eğer araçta Start-Stop (Dur-Kalk) teknolojisi varsa, akünün kesinlikle “Start-Stop” özellikli akü olması gerekmektedir.

Akünüz hangi teknolojide olursa olsun, belirli periyotlarda doluluk oranının (sağlık durumu) ölçülmesi oldukça önemlidir. Periyodun ticari araçlarda 3 ayda bir, özel kullanımda 6 ayda bir yapılması tavsiye edilmektedir. Yetkili servisler akünün voltajını ölçerek bu tespiti yapabilmektedirler. Akü durgun voltajının 12,60V ve üstünde olması akünün sağlıklı olduğunun bir belirtisidir.

Akünün genel temizliği, bağlantı noktalarının sıkılığı ve araçtaki elektriksel kontroller periyodik bakımlardaki en önemli noktalardır. Araçtaki Şarj Sistemi (Alternatör) ve Marş Motoru’nun uygunluğu akünün ömrünü etkileyen en önemli elektriksel sistem elemanlarıdır.

Bakım ve kontroller mutlaka, konusunda uzman personel tarafından yapılmalıdır. 7 gün 24 saat ulaşabileceğiniz 0532 684 9602  veya www.canaku.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

2018-08-28T13:54:54+00:00 Ağustos 27th, 2018|Akü Bakımı|

2 Yorum

  1. tarık 5:56 am de Ekim 13, 2018 - Yanıtla

    iyi firma çok ilgilendiler

  2. ilker demirel 11:24 am de Kasım 29, 2018 - Yanıtla

    zor anımda bana çok yardımcı oldular gece aküm bitti internette can akünün tlf nu aradım kısa sürede sag olsun fatih bey geldi akümüzü degiştidi ben çok maliyet çıkar sanmıştım fakat ertesi gün araştırdım fiyatları çok iyi tavsiye ederim.tşk ler can akü.

Siz de fikrinizi belirtin